Aktuális Metropolis Témakörök Szerzõink Linkek
   Belépés in English
Keresés az adatbázisban     
5. BUDAPESTI ÉPÍTÉSZETI FILMNAPOK
2013. február 28.–március 3.

 

Idén ünnepli 5. születésnapját a Budapesti Építészeti Filmnapok. A KÉK – Kortárs Építészeti Központ által 2007-ben kezdeményezett Filmnapok küldetése, hogy a film médiumát használva világítsa meg az építészet, a design és a városfejlõdés legárnyaltabb folyamatait.

A fesztivál fél évtizedes fennállásának leggazdagabb, legváltozatosabb programját kínálja az építészet, a design és a városok iránt érdeklõdõknek. A négynapos esemény a 20. század egyik legnagyobb hatású építésze, Oscar Niemeyer portréfilmével nyit, a következõ napok filmjei között pedig a sivatagi építészetrõl, a megalopoliszok infrastruktúra-problémáiról, a tenger és a víz városi életben betöltött szerepérõl, Hugyecz László shanghaji építészetérõl, a kortárs építészet és várostervezés leginnovatívabb és leghírhedtebb példáiról, valamint Budapest jelenkori átalakulásáról szóló darabok találhatók. A Filmnapok továbbá kiemelten foglalkozik a lakatlan épületek kérdésével is: számos film szól arról, hogy mi történik egy-egy elhagyott irodaházzal, hotellel, városrésszel, amikor elveszti létjogosultságát. A vetítések és a rendezõkkel való beszélgetések mellett bemutatnak egy olasz élõ építészeti video-jockey performanszot, valamint egy metró-túrával összekötött filmbemutatót a 4-es metró egyik épülõ állomásán.

 

 

További részletek: www.facebook.com/BudapestArchitectureFilmDays

www.kek.org.hu

 

Helyszín: Toldi mozi
1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
T: +36 1 472 0397
www.toldimozi.hu

 

Jegyárak
Felnõtt: 1200 Ft (diák: 900 Ft)
Napijegy péntek: 1800Ft (diák: 1400 Ft)
Napijegy szombat, vasárnap: 2400 Ft (diák: 1800 Ft)
Fesztiválbérlet: 5000 Ft (diák: 4000 Ft)

Elõzetes jegyváltás
A filmekre elõzetes jegyváltás február 4-étõl a Toldi mozi honlapján lehetséges, valamint minden nap a Toldi moziban (pénztárnyitás: az elsõ elõadás elõtt fél órával). A fesztiválbérlet február 24-éig 4000 Ft (diák: 3000 Ft).

A március 2-a szombat 11-kor kezdõdõ metró-túrával egybekötött Gondolatszerelvények címû film vetítésére limitált helyeire elõzetes regisztráció és jegyvásárlás szükséges: ITT.