Aktuális Metropolis Témakörök Szerzõink Linkek
   Belépés in English
Keresés az adatbázisban     
Fényíró Filmklub
2013 tavaszi félévében

 

A Kinoban Fényíró Filmklub indul, mely a BKF kameraman szakának nyilvánosan látogatható szemináriuma. A heti rendszerességgel megtartott sorozat célja a magyar filmmûvészet legmeghatározóbb élõ képviselõinek bemutatása egy-egy általuk készített alkotáson keresztül. Elõször a magyar operatõri iskola jelentõs alkotóit szeretnék bemutatni. Ebben a félévben 12 héten át szerdánként minden alkalommal egy-egy filmoperatõr az est vendége, aki egyik rég nem látott, vagy éppen még be sem mutatott filmjét vetíti le, majd egy moderátor-operatõrtanár beszélget vele a film megvalósítása során felvetõdött kérdésekrõl.

 

 

A február 13-ai vetítésen a legendás Szécsényi Ferenc lesz a vendég munkásságának két kiemelkedõ alkotásával, a Hideg napokkal és a Hannibál tanár úr egy részletével.

A Fényíró Filmklub további meghívottai februárban Kardos Sándor, aki az Eldorádót hozza el február 20-án, február 27-én Vecsernyés Jánossal és A zöld sárkány gyermekeivel találkozhatnak.

 

Március 6-án Sára Sándor a Szindbád kapcsán lesz jelen, a 13-ai meghívottal még egyeztetnek, 20-án Pohárnok Gergely kíséri el a vetítésre a Taxidermiát, míg március 27-én Az én XX. századomat Máthé Tibor mutatja be.

 

Jegyár: 500 Ft (a tantárgyat felvett BKF-es hallgatóknak ingyenes)

 

Helyszín: Kino mozi

1137 Budapest, Szent István krt. 16.