Aktuális Metropolis Témakörök Szerzõink Linkek
   Belépés in English
Keresés az adatbázisban     
Pályázat rövid dokumentumfilm készítésére
Határidõ: 2013. április 21.

 

Palantír Film Alapítványnak lehetõsége nyílik egy rövid dokumentumfilm elkészítésére az Európai Integrációs Alap támogatásával.

A 10-30 perc hosszúságú dokumentumfilm magyarországi migráns vagy migráns hátterû fiatalok életérzéseit, integrációs problémáit mutatja be: az eltérõ nyelvi, vallási, kulturális gyökerekbõl adódó másságot, a beilleszkedés nehézségeit vagy sikereit, az identitás változását, stb.

A film szereplõi csak „harmadik országból érkezõ bevándorlók” lehetnek, vagyis nem lehetnek menekültek vagy menedékkérõk, illetve az Európai Unió állampolgárai. A rövidfilm célja, hogy eredményesen használható legyen az oktatásban, képzéseken, iskolán kívüli nevelésben, elsõsorban a 15-30 éves korosztály számára. Fontos, hogy a fiatalok a történettel, a film szereplõivel könnyen tudjanak azonosulni, ezáltal bevonódásuk, nyitottságuk növekedjen a bevándorlók, és általában az eltérõ etnikumú, kultúrájú emberek iránt.

A filmmel szemben elvárás, hogy kerülje a propagandisztikus, didaktikus elemeket, maguk a szereplõk, a történet és a filmes megfogalmazás szolgáljon a kívánt hatás elérésének eszközéül.

Olyan kész filmterveket várunk, melyek már jól átgondolt, kitalált fázisban vannak, nem csupán ötletek. Kész filmek nem pályázhatnak.

A film a Palantír Film Alapítvány gyártásában készül. A gyártásra a rendezõ pályázhat. A megfilmesítés jogát az Alapítvány megvásárolja, és megbízza a rendezõt, hogy az általa kiválasztott alkotók bevonásával készítse el a filmet.

A rendelkezésre álló költségvetés: bruttó 1.4 millió Ft.
A film elkészítésének határideje: 2013. szeptember 15.

Pályázati határidõ: 2013. április 21. 24:00

További részletek: itt.