Aktuális Metropolis Témakörök Szerzõink Linkek
   Belépés in English
Keresés az adatbázisban     
FELFEDEZÕ DOKUFILMKLUB
Mûvész mozi

 

Az utazás egy sajátos formáját kínálja áprilistól a Mûvész mozi mindenkinek, aki szeret utazni, ám pénztárcája maximum egy mozijegy árát, idõbeosztása pedig mindössze egy rövid estét engedélyez a számára.

 

Április 22-tõl kéthetente hétfõnként egy-egy híres városba kalauzolják a nézõket két részben.

A program elsõ felében egy dokumentumfilmmel mutatják be a választott várost, ezután egy-egy játékfilmmel teszik színessé és teljessé a képet.

 

TAVASZI PROGRAM

 

ÁPRILIS 22.

 

Urban Moscow (dokumentumfilm, 54 perc)

A világ számára leginkább a Vörös térrõl ismert Moszkva közkedvelt célpont az alternatív zene kedvelõi és a hip hop rajongók számára is. Az elmúlt néhány év során az egyszerû utcai közösség egy valódi kulturális irányzattá nõtte ki magát (zenéjével, öltözködésével és graffiti mûvészetével) – ez a dokufilm egy utazást kínál a Vörös Városba, és bepillantást nyújt az underground kultúra és életstílus dinamikus fejlõdésébe.

 

Anton itt van (dokumentumfilm, 110 perc)

Az emberek kibírják. Az emberek végesek. Az emberek repülnek.” – az autista tizenéves bölcsességeivel egy szeretettel, fájdalommal és együttérzéssel kikövezett, négy éven át tartó filmes út vette kezdetét. Velencei Filmfesztivál 2012.

 

MÁJUS 6.

Over the roofs of Paris (dokumentumfilm, 52 perc)

Ez a kivételes dokufilm egy elképesztõen különleges nézõpontból – a város tetõin barangolva – mutatja be a Fények Városát. A tetõrõl nézve a francia fõváros legtipikusabb helyszíneit – a film során a napsütésben és az éjszakai fényekben egyaránt tündöklõ, ismertebbnél ismertebb épületeket – követhetjük végig, és megismerhetjük azokat az embereket is, akik akár egy-két napra, akár egész életre, de Párizs szerelmeseivé lesznek.

 

Egy hölgy Párizsban

színes, feliratos, francia-belga-észt filmdráma, 94 perc Korhatárbesorolás: (12)

Rendezõ: Ilmar Raag

Anne Észtországból Párizsba utazik, hogy az idõs Fridáról (Jeanne Moreau) gondoskodjon. Fridát azonban csak Stephane, az õnála sokkal fiatalabb férfi érdekli, aki évekkel korábban a szeretõje volt. Stephane azonban mindent megtesz azért, hogy Anne maradjon.

Forgalmazza a Cirko Film.

 

MÁJUS 20.

 

Hype Istanbul (dokumentumfilm, 50 perc)

 

Isztambul

színes, magyarul beszélõ, magyar-holland-ír-török filmdráma, 94 perc Korhatárbesorolás: (12)

Írta és rendezte: Török Ferenc

 

JÚNIUS 3.

 

Havana Tropical (dokumentumfilm, 54 perc)

 

Havanna, szeretlek színes, feliratos, francia-spanyol filmdráma, 129 perc Korhatárbesorolás: (16)