Aktuális Metropolis Témakörök Szerzõink Linkek
   Belépés in English
Keresés az adatbázisban     
PRIMANIMA 2013 - Nevezési felhívás
Határidõ: 2013. augusztus 20..

Kerestetik 2013 legprímább elsõfilmes animációsfilm-alkotója. Az idén második alkalommal megrendezésre kerülõ budaörsi animációs seregszemlére, a Primanimára augusztus 20-ig várják a vizsgafilmeket, diplomamunkákat és debütáló animációs alkotásokat.

És hogy mi az a Primanima? Minden, ami friss, izgalmas, újszerû – és persze minden, ami animáció! Mindezt Budaörsön, Magyarország egyik leginnovatívabb városában! „Úgy gondoljuk, hogy fontos lépést tartanunk, s mielõbb megismerkednünk az egyik leggyorsabban fejlõdõ iparággal és legváltozatosabb mûvészeti formával, az animációs filmmel. S ha tisztában akarunk lenni azzal, mit hoz a jövõ az animáció terén, szemünket a jövõ filmkészítõire kell vetnünk.” – állítják a Primanima Nemzetközi Elsõfilmes Animációs Filmfesztivál szervezõi.

A Primanimát tavaly októberben elsõ ízben rendezték meg. Akkor a fesztivál fõdíját a háromtagú szakmai zsûri az amerikai Jason Carpenter diplomafilmjének, A bérlõ címû animációnak ítáélte oda. A Primanimán idén is kiosztják a legígéretesebb magyar animációs alkotójának járó George Pal-díjat, amelyet tavaly a MoME egyik hallgtója, Kopasz Milán nyert meg. A közönség körében legnépszerûbb animációs filmnek járó Macskássy Gyula-díjat Hermán Árpád Sajnálom! címû MoMÉs diplmafilmje kapta az elsõ Primanimán.

(www.primanima.eu)