Aktuális Metropolis Témakörök Szerzõink Linkek
   Belépés in English
Keresés az adatbázisban     
XVII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat
Határidõ: 2013. október 11.

A Faludi Ferenc Akadémia immár 17. alkalommal hirdeti meg nemzetközi amatõrfilmszemléjét és fotópályázatát. A rendezvény tematikus kötöttségével mindig egy aktuálisan különös figyelemre méltó társadalmi problémára vagy értékre, esetleg kulturális hiányra mutat rá. Az értékorientált képi mustra idei hívószava a szomjúság.

 

Az intézet olyan alkotásokat vár, amelyek a nevezési feltételekben részletezettek szerint alkalmasak arra, hogy a kép médiumán keresztül teremtsenek párbeszédet a különbözõ nézõpontok között. Az elmúlt években számos magyar pályázat mellett határon túli alkotások is érkeztek többek között Szlovákia, Románia, Olaszország, Görögország, Spanyolország, Németország, Finnország, Izrael, valamint az USA területérõl.

A szervezõk kísérleti film, kisjátékfilm, dokumentumfilm kategóriákban 2013. október 11-ig várják az alkotásokat, amelyeket ezúttal a Dér András, Dyga Zsombor és Lázár Kovács Ákos alkotta szakmai zsûri bírál el. Idén Gerard Thomas Straub amerikai producer, rendezõ és író lesz a bizottság élén. A fotópályázat zsûrijét elismert magyar fotómûvészek alkotják, Haris László és Móser Zoltán, õk a filmszemle ideje alatt szintén nyilvános értékelésen osztják meg tapasztalataikat a fiatal alkotókkal.

A szervezõk örömmel buzdítanak minden érdeklõdõt és filmkedvelõt az alkotásra, illetve részvételre 2013. november 15-én és 16-án az Uránia Nemzeti Filmszínházba. A filmszemlével és a nevezési feltételekkel kapcsolatban e-mailben a film@faludiakademia.hu címen, illetve a www.faludiakademia.hu honlapon találnak bõvebb információt az alkotni vágyó érdeklõdõk.