Aktuális Metropolis Témakörök Szerzõink Linkek
   Belépés in English
Keresés az adatbázisban     
E-Story: Média és történelem
A Metropolist kiadó Kosztolányi Dezső Kávéház Kulturális Alapítvány Magyarországot képviseli a hét ország kutatóinak bevonásával zajló, a digitális médiumoknak az európai történelemoktatásban való felhasználhatóságát kutató, valamint tananagfejlesztő projektjében. 

2015 őszén vette kezdetét egy nemzetközi kutatási és tananyagfejlesztési projekt, mely hét résztvevő ország (Egyesült Királyság, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Szlovénia) bevonásával arra tesz kísérletet, hogy olyan kreatívan alkalmazható, a digitális médiumokat bevonó tanagycsomagot hozzon létre, mely abban segíti az európai országok középiskoláinak történelemtanárait, hogy a diákok az aktív és alkotó részvételen keresztül, szórakoztató módon ismerhessék meg közös európai kultúránkat, és közös történelemünknek azokat a vonásait, melyek európai polgárokként összekötnek bennünket.

A projektet az Európai Unió Erasmus+ programja támogatja, s magyar részről a munkában a Metropolis folyóiratot kiadó Kosztolányi Dezső Kávéház Kulturális Alapítvány munkatársai vesznek részt. A program három éves futamidejű, 2018 őszén ér véget.