Aktuális Metropolis Témakörök Szerzõink Linkek
   Belépés in English
Keresés az adatbázisban     

E-Story: Média és történelem – az európai történelem tanítása a digitális korban

(E-Story Project: Media and History – From cinema to the web. Studying, representing and teaching European History in the digital era; 2015-1-2015-1-IT02-KA201-014777)

2015 őszén vette kezdetét egy nemzetközi kutatási és tananyagfejlesztési projekt, mely hét résztvevő ország (Egyesült Királyság, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Szlovénia) bevonásával arra tesz kísérletet, hogy olyan kreatívan alkalmazható, a digitális médiumokat bevonó tanagycsomagot hozzon létre, mely abban segíti az európai országok középiskoláinak történelemtanárait, hogy a diákok az aktív és alkotó részvételen keresztül, szórakoztató módon ismerhessék meg közös európai kultúránkat, és közös történelemünknek azokat a vonásait, melyek európai polgárokként összekötnek bennünket.

A projektet az Európai Unió Erasmus+ programja támogatja, s magyar részről a munkában a Metropolis folyóiratot kiadó Kosztolányi Dezső Kávéház Kulturális Alapítvány munkatársai vesznek részt. A program három éves futamidejű, 2018 őszén ér véget.